Сақалын сапситып ас дайындау дұрыс па?

«Палау» өзбектің ұлттық тағамы. Негзінен ол жақта тек ер адамдар дайындайды. Қазақстанның оңтүстік өңірінде де бұл үрдіс жақсы сақталған.  Бертінгі жылдары әр қалада «Центр плова» атты дәмханаларды көзіміз көп шалып жүр. Әсіресе, базар маңында сақалын сапситып палау басып жататындарды жиі кездестіреміз. Сондай-ақ, дүңігіршектерде самса мен дөнер дайындап жататындар да жетерлік. Ер адамның тағам дайындауына қарсылығымыз жоқ әрине. Бірақ, сақалдының ас дайындауы салақтықтың белгісі.

Қожан ШЫМЫРБАЙ