Сақалын сапситып ас дайындау дұрыс па?

«Палау» өзбектің ұлттық тағамы. Негзінен ол жақта тек ер адамдар дайындайды. Қазақстанның оңтүстік өңірінде де бұл үрдіс жақсы сақталған.  Бертінгі жылдары әр қалада «Центр плова» атты дәмханаларды көзіміз көп шалып жүр. Әсіресе, базар маңында сақалын сапситып палау басып жататындарды жиі кездестіреміз. Сондай-ақ, дүңігіршектерде самса мен дөнер дайындап жататындар да жетерлік. Ер адамның тағам дайындауына қарсылығымыз жоқ әрине. Бірақ, сақалдының ас дайындауы салақтықтың белгісі.

Қожан ШЫМЫРБАЙ

Бөлісу: 

Пікір 4

Міндетті*
  1. 8: Сақалына орамал тағып алсын. Әйелдерге шашыңды жи дегенде сондай
  2. Шаха: Астанадагы ас дайындайтындардын коби осындайлар. бирак сервис бар менше
  3. Гали: 😂😂😂
  4. Сәуле: Сервис жоқ әсіресе базар жақта... Ондай жерден бірдеңе алып жеуге қорқасың шыны керек